0224 232 22 73
info@sigmacenter.com.tr
LinkedinYoutubeInstagramFaceBookTreads
logo
Onur Samed ÇAVDAR

Onur Samed ÇAVDAR

Gıda Güvenliği Uzmanı

İş Güvenliği Uzmanı

Eğitim
2009-2013
education-logo
100. YIL (Yüzüncü Yıl Üniversite), Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2020-2021
education-logo
DPÜ (Dumlupınar Üniversitesi), Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği
İş Tecrübesi
2013-2016
job-logo

Işık Organik Bünyesindeki IQF ürün tesislerinde bulunan DELLİCE ORGANİK LİMİTED ŞİRKETİ & AK PINAR GIDA A.Ş de Kalite Müdürlüğü görevini yürüttü. Dellice Organik Gıda da yönetim sistemlerini (ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 22000, ISO 14001) iyileştirip belgelendirmeyle buluşturmuş oldu. İnşası Yeni olan Ak Pınar Gıda A.Ş. de aynı sistemleri kurmakla beraber 3 ay gibi kısa sürede BRC Gıda Güvenliği 6. Versiyon belgelendirme başarısını gerçekleştirdi.

2017-2021
job-logo

Üretim Planlama biriminde SAP sistemine geçişte Program ve Personel senkronizasyonu, Stok Yönetimi, MRP ve manuel iş emirlerinin takibi ve Planlı & Plansız duruşların istatistiksel raporlanması faaliyetlerini gerçekleştirdi. Kalite Yönetim birimine geçerek Green Company ve GFSI onaylı BRCGS, IFS, FSSC 22 000 gibi standartların belgelendirilmesinde aktif rol aldı. Turquality çalışmalarında ve Ar & Ge Merkezi açılmasında aktif rol alırken Stevia şekeri ile kalorisiz Limonata ve diğer meyve aromalı içecek çalışmalarını bireysel olarak tamamladı. Kızılay İçecek çalışma hayatı boyunca İSG Yönetim temsilciliği görevini gerçekleştirmiş oldu.

2021-2022
job-logo

Kalite Müdürlüğü Pozisyonuyla Sağlık Bakanlığı Kapsamında istenilen Mesul Müdürlük görevini sürdürdü. Kuruluşa yeni laboratuvar ve yönetim sistemleri oluşturdu.

2022-Halen
job-logo

Planlama ve Kalite Yönetimindeki tecrübelerini diğer kuruluşlara aktarmak için FQM Mühendislik ve Sistem Danışmanlık Hizmetlerini kurdu. GFSI (BRCGS, IFS, FSSC 22000) & ISO GGYS (ISO 22000), Sürdürülebilirlik ve Sosyal Uygunluk, Danışmanlık, Eğitim ve 2. Taraf Denetimleri üzerine hizmet sağlamaktadır.

Yetkinlik Alanları

 

Eğitim/ danışmanlık hizmeti verecek düzeyde.


1. 

GFSI Onaylı Gıda Güvenliği Standartları (BRCGS, IFS, SQF, FSSC 22000)


2. 

FSMA Gereksinimleri


3. 

Türk Gıda Kodeksi Regülasyonu


4. 

Yalın Üretim (5S, Poka Yoke, TPM)


5. 

Yönetim Sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, SADEX/SMETA)


6. 

İş Güvenliği Sistemleri


Kitapları / Yayınları / Makaleleri

1. 

Gıda Kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları (Akademik Çalışma)


2. 

Pleurotus eryngii farklı kültürden gelen varyasyonları ile Biyoteknolojik Ortamda Misel gelişim performansının kıyaslanması (Akademik Çalışma)


3. 

Tuz Konuşuldu ama ne kadar? (Gazete Ekonomi)


Staj
2012
stajdata-logo
Kalite Güvence biriminde bulunan; Fizik Kimya, Mikrobiyoloji ve Enstrümental Laboratuvarlarında Gıda Güvenliği ve Kalite parametrelerindeki tayinlerin gerçekleştirilmesinde rol aldı.
2012
stajdata-logo
Tabiattaki mantarların misel olarak biyoteknolojik ortama izole edilmesi, Mantar misellerinden tohumluk yapma, tohumluk misellerin gelişim kültür ortamı içim kompost hazırlama, Farklı hemiselüloz kültür ortamlarında mantar geliştirme süreçlerinde aktif rol aldı.
Yılmaz ALTAŞ
Yılmaz ALTAŞ
Daha fazla bilgi...
Sevilay ALBAY
Sevilay ALBAY
Akdeniz ALTAŞ
Akdeniz ALTAŞ
Hüseyin AKDUMAN
Hüseyin AKDUMAN
Dr. Hakan TURAN
Dr. Hakan TURAN