Hijyen Eğitimi

Hijyen Eğitimi

Hijyen Eğitimi

Eğitimin Hedefi

Hijyen, sağlığımızı korumak için alınan temizlik önlemlerinin tümüne denir. Temizliğin sadece görünür kirlenmenin ortadan kaldırılması olmadığı, güvenli gıda hazırlamanın altın kuralı olduğunu bilmek gerekir. Gıda ve ambalaj malzemesi üreten kuruluşların hijyen konusuna duyarlı çalışanları, gıda güvenliğinin temelini oluştururlar. Hijyen eğitimi katılımcıları; insan sağlığına yönelik Gıda Güvenliği ile ilgili fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeleri önlemek, yok etmek veya asgari seviyeye indirmek için mikrobiyoloji, gıda kaynaklı hastalıklar, hijyen kuralları, temizlik ve dezenfeksiyon ile ilgili temel ilkeler konusunda bilgilendirmeyi amaçlar.

Eğitimin Kapsamı

  • Mikrobiyolojiye giriş (mikropların sınıflandırılması, mikroorganizmaların yaşama koşulları, mikroorganizmaların kullanımı)
  • Gıda kaynaklı hastalıklar
  • Hijyen kuralları
    • Hijyen nedir?, hijyenin önemi
    • Temizlik ve hijyen
    • Temizlik araç gereçleri
    • Kir ve kirlenme nedir?, kirin ve kirlenmenin zararları
    • Kişisel hijyen
      • El ve yüz temizliği
      • Koltukaltı temizliği
      • Boyun temizliği
      • Saç bakımı ve saç temizliği
      • Ağız ve burun temizliği
      • Giysiler ve diğer vücut yüzeyleri temizliği
    • Çapraz bulaşmanın önlenmesi
    • Kişisel hijyen kuralları
    • Çalışanların sağlık durumu
  • Temizlik – Dezenfeksiyon
    • Terimlerin açıklanması
    • Temizlik ve Dezenfeksiyonun aşamaları
    • Deterjanlar ve Dezenfektanlar
    • Temizlik – Dezenfeksiyon programları

Kimler Katılmalı

Gıda maddeleri üretiminden ambalajlama, depolama ve taşımaya kadar bütün aşamalardaki firmaların üst ve orta kademe yöneticileri, mühendisleri ve çalışanları. (Maksimum 20 kişi)

Ön Bilgi

Hijyen eğitimi için ön bilgi gerekmemektedir.

Eğitim Süresi

1/2 gün.

Açıklama

Hijyen eğitiminin en az % 70’ine katılan kişilere eğitim sonunda katılım belgesi verilir.

Hijyen eğitimi Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 22000 eğitimlerinden biridir. ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi hakkında detaylı bilgi almak için ISO 22000 i tıklayabilirsiniz. Ayrıca bu eğitimi online olarak sigmaAkademi.com online eğitim platformundan alabilirsiniz. Online eğitime ulaşmak için lütfen Sigma Akademi tıklayınız.

Hijyen eğitim tanımını PDF olarak indirebilirsiniz.