IATF 16949:2016 İçin Korelasyon Matrisi
ISO/TS 16949:2009 | IATF 16949:2016 | ISO 9001:2015 |
---|---|---|
0 Giriş . | 0. Giriş | 0. Giriş |
0.1 Genel . | 0.1 Genel | 0.1 Genel |
0.2 Proses yaklaşımı | 0.2 Kalite Yönetimi Prensipleri | 0.2 Kalite Yönetimi Prensipleri |
0.2 Proses yaklaşımı | 0.3 Proses Yaklaşımı | 0.3 Proses Yaklaşımı |
0.3 ISO 9004 ile ilişki . | 0.4 Diğer Yönetim Sistemi Standartları ile ilişki | 0.4 Diğer Yönetim Sistemi Standartları ile ilişki |
0.4 Diğer yönetim sistemleriyle uyumluluk . | ||
0.5 Bu teknik şartnamenin amacı . | Önsöz – Otomotiv KYS Standardı - Hedef | |
1 Kapsam | 1.Kapsam | 1.Kapsam |
1.1 Genel . | 1.1 Kapsam – ISO 9001:2015’e otomotiv ekleri | |
1.2 Uygulama | ||
2 Atıf yapılan standard ve/veya dokümanlar | 2. Atıf yapılan standart ve/veya dokümanlar | 2. Atıf yapılan standart ve/veya dokümanlar |
2.1 Atıf yapılan ya da bilgilendirici standart ve/veya dokümanlar | ||
3 Terimler ve tarifler | 3.Terimler ve tarifler | 3.Terimler ve tarifler |
3.1 Otomotiv sanayi için terimler ve tanımlar . | 3.1 Otomotiv endüstrisi için terimler ve tarifler | |
4 Kalite yönetim sistem | 4.Kuruluşun kapsamı | 4.Kuruluşun kapsamı |
1.1 Genel . | 4.1 Kuruluşu ve kapsamını anlamak | Text 3 |
4.1 Genel şartlar . | 4.1 Kuruluşu ve kapsamını anlamak | |
ISO/TS 16949:2009 | IATF 16949:2016 | ISO 9001:2015 |
---|---|---|
1.1 Genel . | 4.2 İlgili tarafların beklentilerini ve ihtiyaçlarını anlamak | 4.2 İlgili tarafların beklentilerini ve ihtiyaçlarını anlamak |
4.1 Genel şartlar . | ||
4.1.1 Genel şartlar- Ek . | ||
1.2 Uygulama | 4.3 Kalite yönetim sisteminin kapsamını belirlemek | 4.3 Kalite yönetim sisteminin kapsamını belirlemek |
4.1 Genel şartlar . | ||
4.1.1 Genel şartlar- Ek . | ||
4.2.2 Kalite el kitabı | ||
1.1 Genel . | 4.3.1 Kalite yönetim sisteminin kapsamını belirlemek – Ek | |
1.2 Uygulama | ||
4.1 Genel şartlar . | ||
4.1.1 Genel şartlar- Ek . | ||
4.1 Genel şartlar . | 4.3.2 Müşteri Özel İstekleri | |
4.1.1 Genel şartlar- Ek . | ||
4.1 Genel şartlar . | 4.4 Kalite yönetim sistemi ve prosesleri | 4.4 Kalite yönetim sistemi ve prosesleri |
ISO/TS 16949:2009 | IATF 16949:2016 | ISO 9001:2015 |
---|---|---|
5 Yönetim sorumluluğu . | 5. Liderlik | 5. Liderlik |
5.1 Yönetimin taahhüdü | 5.1 Liderlik ve taahhüt | 5.1 Liderlik ve taahhüt |
5.1.1 Genel | 5.1.1 Genel | |
5 Yönetim sorumluluğu . | 5.1.1.1 Kurumsal Sorumluluk | |
5.1 Yönetimin taahhüdü | ||
5 Yönetim sorumluluğu . | ||
5.5.1 Sorumluluk ve yetki . | ||
5.5.1.1 Kalite için sorumluluk. | ||
5.5.2 Yönetim temsilcisi | ||
5.1.1 Proses verimliliği | 5.1.1.2 Proses etkinliği ve verimliliği | |
5 Yönetim sorumluluğu . | 5.1.1.3 Proses sahipleri | |
5.1 Yönetimin taahhüdü | ||
5 Yönetim sorumluluğu . | ||
5.5.1 Sorumluluk ve yetki . | ||
5.5.1.1 Kalite için sorumluluk. | ||
5.5.2 Yönetim temsilcisi | ||
5.2 Müşteri odaklılık . | 5.1.2 Müşteri odaklılık | 5.1.2 Müşteri odaklılık |
5.3 Kalite politikası . | 5.2 Politika | 5.2 Politika |
5.2.1 Kalite politikasının yayımlanması | 5.3 Kurumsal roller, sorumluluklar ve yetkiler | |
5.2.2 Kalite politikası ile iletişim kurmak | ||
5 Yönetim sorumluluğu . | 5.3 Kurumsal roller, sorumluluklar ve yetkiler | |
5.1 Yönetimin taahhüdü | 5.3 Kurumsal roller, sorumluluklar ve yetkiler -EK | |
5 Yönetim sorumluluğu . | 5.3.2 Ürün şartları ve düzeltici faaliyetler için yetki ve sorumluluk | |
5.5.1 Sorumluluk ve yetki . | ||
5.5.1.1 Kalite için sorumluluk. | ||
5.5.2 Yönetim temsilcisi | 6. Planlama | |
5.5.2.1 Müşteri temsilcisi | ||
5.4 Plânlama | 6. Planlama | 6.1 Riskleri ve fırsatları irdeleyen faaliyetler |
5.4.2 Kalite yönetim sisteminin plânlanması . | ||
5.4.2 Kalite yönetim sisteminin plânlanması . | 6.1 Riskleri ve fırsatları irdeleyen faaliyetler | |
8.5.3 Önleyici faaliyet . | 6.1.2.1 Risk Analizi | |
8.5.3 Önleyici faaliyet . | 8.5.3 Önleyici faaliyet . | 6.2 Kalite hedefleri ve hedeflere ulaşmak için planlama |
6.3.2 Acil durum plânları . | 6.1.2.3 Beklenmedik durum planları | |
5.4 Plânlama | 6.2 Kalite hedefleri ve hedeflere ulaşmak için planlama | |
5.4.1 Kalite hedefleri | ||
5.4 Plânlama | 6.2.2.1 Kalite hedefleri ve hedeflere ulaşmak için planlama - Ek | 6.3 Değişikliklerin planlanması |
ISO/TS 16949:2009 | IATF 16949:2016 | ISO 9001:2015 |
---|---|---|
6 Kaynak yönetimi . | 7. Destek | 7. Destek |
6.1 Kaynakların sağlanması | 7.1 Kaynaklar | 7.1 Kaynaklar |
6.2.1 Genel | 7.1.1 Genel | 7.1.1 Genel |
6.2 İnsan kaynakları | 7.1.2 İnsanlar | 7.1.2 İnsanlar |
6.2.1 Genel | ||
6.3 Alt yapı | 7.1.3 Altyapı | 7.1.3 Altyapı |
5.4 Plânlama | 7.1.3.1 İşletme, tesis ve ekipman planlama | |
6.3.1 Fabrika, tesis ve ekipman plânlaması | ||
6.4 Çalışma ortamı | 7.1.4 Prosesin operasyonları için çevre | 7.1.4 Prosesin operasyonları için çevre |
6.4.1 Ürün şartlarında uygunluğa ulaşmak için personel güvenliği | ||
6.4.2 Tesislerin temizliği | 7.1.4.1 Prosesin operasyonları için çevre – Ek | |
7.6 İzleme ve ölçme donanımının kontrolü | 7.1.5 İzleme ve ölçme kaynakları | 7.1.5 İzleme ve ölçme kaynakları |
7.1.5.1 Genel | ||
7.6.1 Ölçüm sistem analizi | 7.1.5.1.1 Ölçüm sistemleri analizi | 7.1.5.2 Ölçüm izlenebilirliği |
7.6 İzleme ve ölçme donanımının kontrolü | 7.1.5.2 Ölçüm izlenebilirliği | |
7.6.2 Kalibrasyon/Doğrulama kayıtları . | ||
7.1.5.2 Ölçüm izlenebilirliği | 7.1.5.2.1 Kalibrasyon/Doğrulama kayıtları | |
7.6.3 Lâboratuvar şartları | 7.1.5.3 Laboratuvar şartları | |
7.6.3.1 İç lâboratuvar | 7.1.5.3.1 İç Laboratuvar | |
7.6.3.2 Dış lâboratuvar . | 7.1.5.3.2 Dış Laboratuvar | 7.1.6 Kurumsal Bilgi |
6.2 İnsan kaynakları | 7.1.6 Kurumsal Bilgi | |
6.2.1 Genel | 7.1.5.2 Ölçüm izlenebilirliği | |
6.2 İnsan kaynakları | 7.2 Yetkinlik | |
6.2.1 Genel | ||
6.2.2 Yeterlilik, farkında olma (bilinç) ve eğitim | 7.2.1 Yetkinlik - Ek | |
6.2.2.2 Eğitim | ||
6.2.2.2 Eğitim | 7.2.2 Yetkinlik – iş başı eğitimi | |
6.2.2.3 İşbaşı eğitimi | ||
8.2.2.5 İç tetkikçilerin nitelendirilmesi. | 7.2.3 İç tetkikçi yetkinliği | |
7.2.4 İkinci taraf tetkikçi yetkinliği | 7.3 Farkındalık | |
5.2 Müşteri odaklılık . | 7.3 Farkındalık | |
6.2.2.2 Eğitim | 7.3.1 Farkındalık - Ek | |
6.2.2.4 Çalışanların motivasyonu ve yetkilendirilmesi . | 7.3.2 Çalışan motivasyonu ve yetkilendirme | 7.4 İletişim |
5.5.3 İç iletişim . | 7.4 İletişim | 7.5 Dokümante edilmiş bilgi |
4.2 Dokümantasyon şartları | 7.5 Dokümante edilmiş bilgi | 7.5.1 Genel |
4.2.1 Genel | 7.5.1 Genel | |
4.2.2 Kalite el kitabı | 7.5.1.1 Kalite yönetim sistemi dokümantasyonu | 7.5.2 Oluşturma ve revize etme |
4.2.3 Dokümanların kontrolü . | 7.5.2 Oluşturma ve revize etme | 7.5.3 Dokümante bilginin kontrolü |
4.2.4 Kayıtların kontrolü . | 7.5.3 Dokümante bilginin kontrolü | |
4.2.4.1 Kayıtların muhafazası | 7.5.3.2.1 Kayıtların saklanması | |
4.2.3.1 Mühendislik şartnameleri | 7.5.3.2.2 Mühendislik şartnameleri |
ISO/TS 16949:2009 | IATF 16949:2016 | ISO 9001:2015 |
---|---|---|
7 Ürün gerçekleştirme . | 8. Operasyon | 8. Operasyon |
7.1 Ürün gerçekleştirmenin plânlanması | 8.1 Operasyonel planlama ve kontrol | 8.1 Operasyonel planlama ve kontrol |
7.1.1 Ürün gerçekleştirme plânlaması - Ek . | 8.1.1 Operasyonel planlama ve kontrol - Ek | |
7.1.3 Gizlilik | 8.1.2 Gizlilik | |
7.2 Müşteri ile ilişkili prosesler | 8.2 Ürün ve hizmetler için şartlar | 8.2 Ürün ve hizmetler için şartlar |
7.2.3 Müşteri ile iletişim | 8.2.1 Müşteri ile iletişim | 8.2.1 Müşteri ile iletişim |
7.2.3.1 Müşteri ile iletişim - Ek | 8.2.1.1 Müşteri ile iletişim - Ek | |
7.2.1 Ürüne ilişkin şartların belirlenmesi | 8.2.2 Ürün ve hizmetler için şartların belirlenmesi | 8.2.2 Ürün ve hizmetler için şartların belirlenmesi |
7.2.1 Ürüne ilişkin şartların belirlenmesi | 8.2.2.1 Ürün ve hizmetler için şartların belirlenmesi – Ek | |
7.2.2 Ürüne ilişkin şartların gözden geçirilmesi | 8.2.3 Ürün ve hizmetler ile ilgili şartların gözden geçirilmesi | 8.2.3 Ürün ve hizmetler ile ilgili şartların gözden geçirilmesi |
7.2.2.1 Ürüne ilişkin şartların gözden geçirilmesi - Ek . | 8.2.3.1.1 Ürün ve hizmetler ile ilgili şartların gözden geçirilmesi | |
7.2.1.1 Müşterinin belirttiği özel karakteristikler . | 8.2.3.1.2 Müşteri tasarım özel karakteristikleri | |
7.2.2.2 Kuruluşun imalât yapabilirliği | 8.2.3.1.3 Kuruluş imalat fizibilitesi | |
7.2.2 Ürüne ilişkin şartların gözden geçirilmesi | 8.2.4 Ürün ve hizmetler ile ilgili şartların gözden geçirilmesi | 8.2.4 Ürün ve hizmetler ile ilgili şartların gözden geçirilmesi |
7.2.2.1 Ürüne ilişkin şartların gözden geçirilmesi - Ek . | ||
7.3 Tasarım ve geliştirme . | ||
7.3 Tasarım ve geliştirme . | 8.3 Ürün ve hizmetlerin tasarımı ve geliştirilmesi | 8.3 Ürün ve hizmetlerin tasarımı ve geliştirilmesi |
8.3.1 Genel | 8.3.2 Tasarım ve geliştirmenin planlanması | |
7.3.1 Tasarım ve geliştirme planlaması | 8.3.2 Tasarım ve geliştirmenin planlanması | |
7.3.1.1 Disiplinler arası yaklaşım | 8.3.2.1 Tasarım ve geliştirmenin planlanması - Ek | |
6.2.2.1 Ürün tasarım yetenekleri | 8.3.2.2 Ürün tasarım yetenekleri | 8.3.3 Tasarım ve geliştirme girdileri |
8.3.2.3 Gömülü yazılım barındıran ürünlerin geliştirilmesi | ||
7.3.2 Tasarım ve geliştirme girdileri . | 8.3.3 Tasarım ve geliştirme girdileri | |
7.3.2.1 Ürün tasarım girdisi | 8.3.3.1 Ürün tasarım girdisi | |
7.3.2.2 Üretim prosesi tasarım girdisi | 8.3.3.2 İmalat prosesi tasarım girdisi | 8.3.4 Tasarım ve geliştirme kontrolleri |
7.3.2.3 Özel karakteristikler . | 8.3.3.3 Özel karakteristikler | |
7.3.4 Tasarım ve geliştirmenin gözden geçirilmesi . | 8.3.4 Tasarım ve geliştirme kontrolleri | |
7.3.5 Tasarım ve geliştirmenin doğrulanması . | ||
7.3.6 Tasarım ve geliştirmenin geçerli kılınması. | ||
7.3.4.1 İzleme | 8.3.4.1 İzleme | |
7.3.6 Tasarım ve geliştirmenin geçerli kılınması. | 8.3.4.2 Tasarım ve geliştirmenin doğrulanması | |
7.3.6.1 Tasarım ve geliştirmenin geçerli kılınması - Ek . | 8.3.5 Tasarım ve geliştirme çıktıları | |
7.3.6.2 Prototip program | 8.3.4.3 Prototip program | |
7.3.6.3 Ürün onay prosesi . | 8.3.4.4 Ürün onay prosesi | |
7.3.3 Tasarım ve geliştirme çıktıları . | 8.3.5 Tasarım ve geliştirme çıktıları | 8.3.6 Tasarım ve geliştirme değişiklikleri |
7.3.3.1 Ürün tasarım çıktıları-Ek | 8.3.5.1 Tasarım ve geliştirme çıktıları - Ek | 8.4 Dışarıdan sağlanan proseslerin, ürünlerin ve hizmetlerin kontrolü |
7.3.3.2 İmâlat prosesi tasarım çıktısı | 8.3.5.2 İmalat prosesi tasarım çıktısı | 8.4.1 Genel |
7.3.7 Tasarım ve geliştirme değişikliklerinin kontrolü | 8.3.6 Tasarım ve geliştirme değişiklikleri | |
7.4 Satın alma | 8.4 Dışarıdan sağlanan proseslerin, ürünlerin ve hizmetlerin kontrolü | |
7.4.1 Satın alma prosesi | 8.4.1 Genel | 8.4.2 Kontrolün türü ve kapsamı |
8.4.1.1 Genel – Ek | ||
7.4.1 Satın alma prosesi | 8.4.1.2 Tedarikçi seçme prosesi | |
7.4.1.3 Müşteri onaylı kaynaklar | 8.4.1.3 Müşteri direktifli kaynaklar («Direktifli Alım» olarak da bilinir.) | |
7.4.1 Satın alma prosesi | 8.4.2 Kontrolün türü ve kapsamı | |
7.4.1.2 Tedarikçinin kalite yönetim sisteminin geliştirilmesi | ||
7.4.3 Satın alınan ürünün doğrulanması | 8.4.2.1 Kontrolün türü ve kapsamı - Ek | |
7.4.3.1 Giren ürünün şartlara uygunluğu . | ||
7.4.1.1 Birincil ve ikincil mevzuatlara uygunluk | 8.4.2.2 Yasa ve mevzuat şartları | 8.4.3 Dış tedarikçiler için bilgi |
7.4.1.2 Tedarikçinin kalite yönetim sisteminin geliştirilmesi | 8.4.2.3 Tedarikçinin kalite yönetim sisteminin geliştirilmesi | |
7.4.3.2 Tedarikçinin İzlenmesi | 8.4.2.4 Tedarikçi izleme |
ISO/TS 16949:2009 | IATF 16949:2016 | ISO 9001:2015 |
---|---|---|
7.5 Üretim ve hizmetin sunumu | 8.5 Üretim ve hizmetin sağlanması | 8.5 Üretim ve hizmetin sağlanması |
7.5.1 Üretim ve hizmetin sunumunun kontrolü . | 8.5.1 Üretim ve hizmetin sağlanmasının kontrolü | 8.5.1 Üretim ve hizmetin sağlanmasının kontrolü |
7.5.1.1 Kontrol plânı . | 8.5.1.1 Kontrol Planı | |
7.5.1.2 Çalışma talimatları . | 8.5.1.2 Standart iş – operatör talimatları ve görsel standartlar | |
7.5.1.3 İş düzenlerinin doğrulanması | 8.5.1.3 Çalışma ayarlarının doğrulanması | |
8.5.1.4 Duruş sonrası doğrulama | ||
7.5.1.4 Önleyici ve kestirimci bakım | 8.5.1.5 Toplam verimli bakım | |
7.5.1.5 Üretim takımlarının yönetimi | 8.5.1.6 Üretim takımlarının ve imalatının, testlerinin ve ölçme takımlarının ve teçhizatının yönetimi | |
7.5.1.6 Üretim programlanması . | 8.5.1.7 Üretim Planlama | |
7.5.3 Tanımlama ve izlenebilirlik . | 8.5.2 Tanımlama ve İzlenebilirlik | 8.5.2 Tanımlama ve İzlenebilirlik |
7.5.3.1 Tanımlama ve izlenebilirlik -Ek . | 8.5.2.1 Tanımlama ve İzlenebilirlik – Ek | |
7.5.4 Müşteri mülkiyeti . | 8.5.3 Müşteri ya da dış yüklenicilere ait mülkiyet | 8.5.3 Müşteri ya da dış yüklenicilere ait mülkiyet |
7.5.4.1 Müşteri mülkiyetindeki üretim takımları . | ||
7.5.5 Ürünün muhafazası . | 8.5.4 Muhafaza | 8.5.4 Muhafaza |
7.5.5.1 Depolama ve envanter | 8.5.4.1 Muhafaza – Ek | |
7.5.1 Üretim ve hizmetin sunumunun kontrolü . | 8.5.5 Sevkiyat sonrası faaliyetler | 8.5.5 Sevkiyat sonrası faaliyetler |
7.5.1.7 Servisten bilgi geri beslemesi | 8.5.5.1 Servis bilgilerinin geri bildirimi | |
7.5.1.8 Müşteri ile yapılan servis anlaşması | 8.5.5.2 Müşteri ile yapılan servis anlaşmaları | |
7.1.4 Değişiklik kontrolü . | 8.5.6 Değişikliklerin kontrolü | 8.5.6 Değişikliklerin kontrolü |
7.3.7 Tasarım ve geliştirme değişikliklerinin kontrolü | 8.5.6.1 Değişikliklerin kontrolü – Ek | |
8.5.6.1.1 Proses kontrollerin geçici olarak değiştirilmesi | ||
7.4.3 Satın alınan ürünün doğrulanması | 8.6 Ürünlerin ve hizmetlerin serbest bırakılması | 8.6 Ürünlerin ve hizmetlerin serbest bırakılması |
7.5.2 Üretim ve hizmetin sunumu için proseslerin geçerli kılınması | ||
7.5.2.1 Üretim ve hizmetin sunumu için proseslerin geçerli kılınması – Ek . | 8.6.1 Ürünlerin ve hizmetlerin serbest bırakılması – Ek | |
8.2.4.1 Yerleşim muayenesi ve fonksiyonel deneylere tâbi tutma | 8.6.2 Yerleşim muayenesi ve fonksiyonel testler | |
8.2.4.2 Görünüm parçaları . | 8.6.3 Görünüm parçaları | |
7.4.3.1 Giren ürünün şartlara uygunluğu . | 8.6.4 Dış kaynaklı ürünlerin ve hizmetlerin uygunluğunun doğrulanması ve kabul edilmesi | |
7.4.1.1 Birincil ve ikincil mevzuatlara uygunluk | 8.6.5 Yasalara ve mevzuatlara uygunluk | |
7.4.3.1 Giren ürünün şartlara uygunluğu . | ||
7.1.2 Kabul kriteri . | 8.6.6 Kabul kriterleri | |
8.3 Uygun olmayan ürünün kontrolü . | 8.7 Uygun olmayan çıktıların kontrolü | 8.7 Uygun olmayan çıktıların kontrolü |
8.3.4 Müşterinin sapma izni . | 8.7.1.1 Müşterinin sapma izni | |
8.3 Uygun olmayan ürünün kontrolü . | 8.7.1.2 Uygun olmayan ürünün kontrolü - müşteri tarafından belirlenen proses | |
8.3.1 Uygun olmayan ürünün kontrolü - Ek | 8.7.1.3 Şüpheli ürünün kontrolü | |
8.3.2 Yeniden işlenmiş ürünün kontrolü | 8.7.1.4 Yeniden işlenen ürünün kontrolü | |
8.7.1.5 Tamir edilen ürünün kontrolü | ||
8.3.3 Müşterinin bilgilendirilmesi | 8.7.1.6 Müşteri bildirimi | |
8.3 Uygun olmayan ürünün kontrolü . | 8.7.1.7 Uygun olmayan ürünün ayrıştırılması | |
ISO/TS 16949:2009 | IATF 16949:2016 | ISO 9001:2015 |
---|---|---|
8 Ölçme, analiz ve iyileştirme. | 9. Performans değerlendirme | 9. Performans değerlendirme |
8.3 Uygun olmayan ürünün kontrolü . | 9.1 İzleme, ölçme, analiz ve değerlendirme | 9.1 İzleme, ölçme, analiz ve değerlendirme |
8.2 İzleme ve ölçme . | ||
8.1 Genel . | 9.1.1 Genel | 9.1.1 Genel |
8.2.3 Proseslerin izlenmesi ve ölçülmesi | 9.1.1.1 Üretim prosesinin izlenmesi ve ölçülmesi | |
8.2.3.1 İmâlat proseslerinin izlenmesi ve ölçülmesi . | ||
8.2.4 Ürünün izlenmesi ve ölçülmesi . | ||
8.1.1 İstatistiksel araçların belirlenmesi | 9.1.1.2 istatistiksel araçların tanımlanması | |
8.1.2 Temel istatistiksel kavramların bilgisi . | 9.1.1.3 İstatistiksel kavramların uygulanması | |
8.2.1 Müşteri memnuniyeti . | 9.1.2 Müşteri memnuniyeti | 9.1.2 Müşteri memnuniyeti |
8.2.1.1 Müşteri memnuniyeti-Ek | 9.1.2.1 Müşteri memnuniyeti – Ek | |
8.4 Veri analizi | 9.1.3 Analiz ve değerlendirme | 9.1.3 Analiz ve değerlendirme |
8.4.1 Verilerin analizi ve kullanımı | 9.1.3.1 Önceliklendirme | |
8.2.2 İç tetkik . | 9.2 İç tetkik | 9.2 İç tetkik |
8.2.2.4 İç tetkik planları | 9.2.2.1 İç tetkik programı | |
8.2.2.1 Kalite yönetim sistemi tetkiki | 9.2.2.2 Kalite yönetim sistemi tetkiki | |
8.2.2.2 İmâlat prosesi tetkiki | 9.2.2.3 İmalat prosesi tetkiki | |
8.2.2.3 Ürün tetkiki | 9.2.2.4 Ürün tetkiki | |
5.6 Yönetimin gözden geçirmesi | 9.3 Yönetimin gözden geçirmesi | 9.3 Yönetimin gözden geçirmesi |
5.6.1 Genel | 9.3.1 Genel | 9.3.1 Genel |
5.6.1.1 Kalite Yönetim Sistemi Performansı | 9.3.1.1 Yönetimin gözden geçirmesi - Ek | |
5.6.2 Gözden geçirme girdisi | 9.3.2 Yönetimin gözden geçirmesi girdileri | 9.3.2 Yönetimin gözden geçirmesi girdileri |
5.6.2.1 Gözden Geçirme Girdisi –Ek | 9.3.2.1 Yönetimin gözden geçirmesi girdileri – Ek | |
5.6.3 Gözden geçirme çıktısı | 9.3.3 Yönetimin gözden geçirmesi çıktıları | 9.3.3 Yönetimin gözden geçirmesi çıktıları |
ISO/TS 16949:2009 | IATF 16949:2016 | ISO 9001:2015 |
---|---|---|
8.5 İyileştirme . | 10. İyileştirme | 10. İyileştirme |
8.5.1 Sürekli iyileştirme . | 10.1 Genel | 10.1 Genel |
8.3 Uygun olmayan ürünün kontrolü . | 10.2 Uygunsuzluk ve düzeltici faaliyet | 10.2 Uygunsuzluk ve düzeltici faaliyet |
8.5.2 Düzeltici faaliyet | ||
8.5.2.3 Düzeltici faaliyet etkisi . | ||
8.5.2.1 Problem çözme . | 10.2.3 Problem çözme | |
8.5.2.2 Hata önleme . | 10.2.4 Hata önleme | |
8.5.2.4 Red edilen ürünün deney /analizleri . | 10.2.5 Garanti yönetim sistemi | |
10.3 Sürekli iyileştirme | ||
8.5.1 Sürekli iyileştirme . | 10.3 Sürekli iyileştirme | |
8.5.1.1 Kuruluşun sürekli iyileşmesi | 10.3.1 Sürekli iyileştirme - Ek | |
8.5.1.2 Üretim prosesinin iyileşmesi | ||
EK A : Kontrol planları | EK A : Kontrol planları | |
A.1 Kontrol planının aşamaları | A.1 Kontrol planının aşamaları | |
A.2 Kontrol planının parçaları | A.2 Kontrol planının parçaları | |
EK B : Kaynakça – Otomotiv Ek | EK B : Kaynakça – Otomotiv Ek |