Onur Samed ÇAVDAR
Gıda Güvenliği Uzmanı
İş Güvenliği Uzmanı
Eğitim
2009-2013 | 100. YIL (Yüzüncü Yıl Üniversite), Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği | |
2020-2021 | DPÜ (Dumlupınar Üniversitesi), Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği |
İş Tecrübesi
2013-2016 |
| ||
2017-2021 |
| ||
2021-2022 |
| ||
2022-Halen |
|
Yetkinlik Alanları
Eğitim/ danışmanlık hizmeti verecek düzeyde.
1.
GFSI Onaylı Gıda Güvenliği Standartları (BRCGS, IFS, SQF, FSSC 22000)
2.
FSMA Gereksinimleri
3.
Türk Gıda Kodeksi Regülasyonu
4.
Yalın Üretim (5S, Poka Yoke, TPM)
5.
Yönetim Sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, SADEX/SMETA)
6.
İş Güvenliği Sistemleri
Kitapları / Yayınları / Makaleleri
1.
Gıda Kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları (Akademik Çalışma)
2.
Pleurotus eryngii farklı kültürden gelen varyasyonları ile Biyoteknolojik Ortamda Misel gelişim performansının kıyaslanması (Akademik Çalışma)
3.
Tuz Konuşuldu ama ne kadar? (Gazete Ekonomi)
Staj
2012 | Kalite Güvence biriminde bulunan; Fizik Kimya, Mikrobiyoloji ve Enstrümental Laboratuvarlarında Gıda Güvenliği ve Kalite parametrelerindeki tayinlerin gerçekleştirilmesinde rol aldı. | |
2012 | Tabiattaki mantarların misel olarak biyoteknolojik ortama izole edilmesi, Mantar misellerinden tohumluk yapma, tohumluk misellerin gelişim kültür ortamı içim kompost hazırlama, Farklı hemiselüloz kültür ortamlarında mantar geliştirme süreçlerinde aktif rol aldı. |