Deney Tasarımı (DOE) Eğitimi
Eğitimin Hedefi
İş dünyası, doğruluğu deneyler ile analiz edilmeye muhtaç öngörüler ve tahminler ile doludur. Bu öngörülerin ve tahminlerin doğruluğunu bilimsel yollarla denemek isteyen kuruluşlar Deney Tasarımlarına ihtiyaç duyarlar. Deney Tasarımları; ürünlerin ve/veya proseslerin tasarım ve üretim aşamalarında optimize edilmesi (iyileştirilmesi) için kullanılan istatistiksel analiz ve modelleme tekniğidir. DOE eğitimi; farklı türleri olan Deney Tasarımlarını katılımcılara aktararak bu deneyleri kendi işlerinde etkin bir şekilde nasıl kullanabileceklerini öğretmeyi amaçlar.
Eğitimin Kapsamı
- Deney tasarımı amacı
- Deney tasarımı avantaj ve dezavantajları
- Faktör seçimi
- Faktör seviye tanımları
- Deney tasarımı türleri
- Factorial Design
- Split Plot Design
- Response Surface Design
- Taguchi Design
- Uygulamalar
- Model yorumları
- Transfer fonksiyonu analizi
- Ana etki grafikleri
- Etkileşim grafikleri
- Optimizasyon çalışması
- Uygulamalar
Kimler Katılmalı
Üst ve orta kademe yöneticiler, mühendisler, uzmanlar, yeşilkuşak, karakuşak adayları ve veri değerlendirmesi yapacak kişiler. (Maksimum 20 kişi)
Ön Bilgi
DOE eğitimi için Temel istatistik, Hipotez Testleri, Regresyon, Korelasyon ve Varyans analizi ön bilgisi gerekmektedir.
Eğitim Süresi
1 – 3 gün.
Açıklama
DOE eğitiminin en az % 70’ine katılan kişilere eğitim sonunda katılım belgesi verilir.
Her katılımcı, içinde minitab programı bulunan bir bilgisayar ile programa katılır. Aynı firmada katılacak iki kişi için tek bilgisayar kullanılabilir. Konuyla ilgili eğitimlerimiz hakkında bilgi almak için lütfen bizimle temasa geçiniz.
DOE eğitimi Yalın 6 Sigma yaklaşımının temel eğitimlerinden biridir. Yalın altı sigma yaklaşımını anlamak incelemek için burayı tıklayabilirsiniz. Ayrıca eğitimleri online olarak sigmaAkademi.com online eğitim platformundan alabilirsiniz. Online eğitimlere ulaşmak için lütfen bu burayı tıklayınız.
Deney Tasarımı (DOE) eğitim tanımını PDF olarak indirebilirsiniz.
İlgili Eğitimler
İlgili Konular